Introduir dates i veure preus

modernismo

Art modernista a Barcelona

Sagrada Família

La Sagrada Família és una obra mestra del modernisme, símbol indiscutible de la ciutat de Barcelona.

El 1882 es va iniciar la construcció de la basílica modernista que actualment segueix en procés de construcció. La seva finalització està prevista per l’any 2030.

Inicialment el projecte es va encarregar a l’arquitecte Francesc de Paula Villar, qui a l’any va abandonar el projecte per discrepàncies amb els promotors. Va ser llavors quan van designar a Gaudí per a continuar la seva construcció, el qual es va dedicar de ple fins a la seva mort el 1926. Gaudí va finalitzar la façana lateral del Naixement i la Cripta, ambdues declarades Patrimoni de la Humanitat.

Gràcies a les maquetes i dibuixos conservats s’ha pogut continuar l’obra, finançada des del seu inici a través de l’aportació de donatius anònims.

Els seus elements més destacats són les tres façanes monumentals: la de llevant, dedicada al Naixement de Crist, la de ponent, dedicada a la Passió i la Mort, i la de la Glòria, la més gran, dedicada a la fe religiosa. Les quatres torres en cada façana simbolitzen els dotze apòstols.

  • Adreça: Mallorca, 401
  • Autobusos: 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51, B20, B24
  • Metro: Sagrada Família (L2 i L5)
sagrada familia

La Pedrera (Casa Milà)

L’edifici de la Casa Milà – La Pedrera es va construir entre 1906 i 1912 per encàrrec de Pere Milà a l’arquitecte Antoni Gaudí, qui va aixecar un sorprenent edifici modernista organitzat al voltant de dos patis interiors que donen llum i ventilació a les vivendes. En ella destaquen les formes corbes tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici que recorden les ones del mar.

La façana és de pedra vista a excepció del teulat que està cobert de rajoles blanques i les xemeneies tenen forma de guerrers algunes d’elles recobertes de cascs d’ampolles trencades utilitzant a manera de tessel·les de mosaics.

Els habitants de Barcelona van ser els que li van donar el sobrenom de la Pedrera, pel seu descontentament al no respectar les normes d’estil convencional.

El 1984 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Actualment es poden visitar les golfes, el terrat i un dels pisos de l’època.

la pedrera
  • Adreça: Provença, 261 – 265
  • Autobusos: V15, V17, H10, H8, 7, 22, 24, 6, 33, 34
  • Metro: Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) o Diagonal (L3 i L5)

Casa Batlló

Edifici restaurat entre 1904 i 1906 per l’arquitecte Antoni Gaudí a arrel de l’encàrrec de Josep Batlló, propietari de la casa, qui va voler realitzar una reforma de la casa inicial construïda el 1877.

Gaudí va reorganitzar totalment els espais, donant-los més ventilació i llum natural, afegint dos pisos, les golfes i els característics balcons dissenyats amb formes corbes entrellaçades, amb la intenció de fer una casa moderna i funcional.

De l’edifici destaca la seva espectacular façana que combina pedra, ferro forjat i ceràmica policromada. En el primer pis un gran balcó de pedra sorrenca deixa entreveure l’elegant planta noble i en la part més alta, una pell escamada de ceràmica i una torre encapçalada per una creu de quatre braços ens recorda la llegenda de Sant Jordi amb el drac.

L’any 2005 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

L’illa de l’Eixample on es troba la Casa Batlló, la Casa Amatller i la casa Lleó Morera s’ha popularitzat com a “Illa de la discòrdia” degut a la disparitat d’elements arquitectònics que es poden apreciar, tots ells de principis del segle XX. En els tres casos es tracta de remodelacions fetes sobre edificis ja existents.

  • Adreça: Passeig de Gràcia, 43.
  • Autobusos: H10, V15, 7, 22, 24
  • Metro: Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4)
casa batllo

Casa Amatller

L’edifici original es va construir el 1875 per Antoni Robert i el 1898 la família Amatller va encarregar la seva reforma a l’arquitecte Puig i Cadafalch, qui va combinar l’estil neogòtic amb un acabat esglaonat insòlit, inspirat en les cases dels Països Baixos.

Es pot visitar la porteria, la qual manté una decoració preservada que inclou una de les millors vidrieres del modernisme.

L’illa de l’Eixample on es troben la Casa Batlló, la Casa Amatller i la Casa Lleó Morera s’ha popularitzat com a “Illa de la Discòrdia” degut a la disparitat d’elements arquitectònics que es poden apreciar, tots ells de principis del segle XX. En els tres casos es tracta de remodelacions fetes sobre edificis ja existents.

casa amatller
  • Adreça: Passeig de Gràcia, 41.
  • Autobusos: H10, V15, 7, 22, 24
  • Metro: Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4)

Casa Lleó Morera

L’any 1905 la família Lleó Morera va encarregar a l’arquitecte Domènech i Montaner la reforma integral de la seva casa, un edifici que ja existia al Passeig de Gràcia des de 1864.

L’any 1906 va guanyar el primer premi al concurs anual d’edificis artístics atorgat per l’Ajuntament.

El 1992 es va dur a terme una restauració per a recuperar els elements arquitectònics de la façana.

Des de l’any 2007 la casa forma part de la Ruta Europea del Modernisme.

L’edifici és d’ús privat pel que no pot ser visitat, però els seus mobles d’època originals del menjador familiar estan exposats al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

L’illa de l’Eixample on es troben la Casa Batlló, la Casa Amatller i la Casa Lleó Morera s’ha popularitzat com a “Illa de la Discòrdia” degut a la disparitat d’elements arquitectònics que es poden apreciar, tots ells de principis del segle XX. En els tres casos es tracta de remodelacions fetes sobre edificis ja existents.

  • Adreça: Passeig de Gràcia, 35
  • Autobusos: H10, V15, 7, 22, 24
  • Metro: Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4)
casa lleo morera

Palau de la Música Catalana

Edifici de maó vermell vist construït entre 1905 i 1908 per l’arquitecte Domènech i Montaner. El Palau és una de les sales de concerts més singulars del món i un dels monuments més representatius del modernisme català, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1997.

Destaquen les escultures de Pau Gargallo i Didac Massana i la làmpara central de la sala de concerts dissenyada per Rigalt i Granell. L’escultura que presideix la façana i que representa la música popular és de Miquel Blay.

En el Palau de la Música poden gaudir tant dels seus concerts com de les seves visites guiades que ofereixen.

palau de la musica
  • Adreça: Sant Pere més Alt, s/n.
  • Autobusos: V15, V17, 47
  • Metro: Urquinaona (L1 i L4)

Parc Güell

El Park Güell es va crear amb la intenció de ser una urbanització en plena natura ubicada al barri de Gràcia, s’havien de construir un total de 40 cases unifamiliars en un terreny irregular de 15 hectàrees propietat d’Eusebi Güell, mecenes d’Antoni Gaudí. Finalment només es van construir dues, una d’elles va ser ocupada pel propi Gaudí i actualment és una casa – museu.

Entre els anys 1900 i 1914 Gaudí va treballar en les obres de condicionament del Park Güell d’aquesta ciutat – jardí construint camins, porxos i viaductes plenament integrats amb la natura.

Va ser inaugurat com a parc públic l’any 1926. Té una superfície total de 17,18 hectàrees.

Els visitants al Park queden sorpresos amb els múltiples elements que Gaudí va construir en ell com són els pavellons d’entrada al recinte inicialment destinats a consergeria i que actualment acullen el Centre d’Interpretació del Park Güell, amb l’escalinata on trobem el conegut drac de colors, amb la sala hipòstila, un recinte de 86 columnes que suporten el pes de la plaça superior i amb el banc ondulat que envolta la plaça.

El 1984 el parc va ser declarat per la Unesco Patrimoni de la Humanitat.

  • Adreça: Olot, s/n.
  • Autobusos: H6, D40, Bus Güell
  • Metro: Vallcarca (L3)
parque guell

Hospital de Sant Pau

Entre 1901 i 1930 l’arquitecte Domènech i Montaner va construir l’hospital de Sant Pau degut a que l’antic edifici situat al barri del Raval va quedar petit i obsolet.

El nou hospital construït és un centre modern i ampli, en forma de cèl·lules disgregades rodejades de jardins i carrers. Una petita ciutat modernista on es va tenir en compte la qualitat de vida dels malalts, ja que els pavellons estan rodejats de carrers i zones verdes per les que poden passejar.

La seva grandària equival a 9 illes de l’Eixample.

De la construcció destaca l’església, la façana exterior i el pavelló central.

El 1997 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

hospital de sant pau
  • Adreça: Sant Antoni Maria Claret amb Cartagena
  • Autobusos: H8, 19, 47, 117, 192
  • Metro: Sant Pau / Dos de Maig (L5)

Casa de les Punxes

La casa de les Punxes o Casa Terrades és un edifici dissenyat per Puig i Cadafalch que es va construir el 1905 per encàrrec de les germanes Terrades que volien unificar tres immobles de la seva propietat. L’arquitecte va projectar un edifici d’aspecte medieval que recorda a un castell. Es caracteritza per les seves sis torres, coronades per sengles agulles de forma cònica que li van donar el nom popular de Casa de les Punxes.

El 1975 va ser declarada Monument Històric Nacional.

Després d’estar més de 100 anys tancada al públic, aquest estiu ha obert les portes a tothom qui la vulgui visitar.

casa de les punxes
  • Adreça: Avinguda Diagonal, 420.
  • Autobusos: 6, 20, 33, 34, 39, 45, 47, H8
  • Metro: Verdaguer (L4 i L5).

Barcelona, 13 de maig de 2020

La nostra gran prioritat és la salut dels nostres clients i empleats, per això a HCC Hotels seguim treballant intensament per oferir-vos nous i reforçats protocols d’higienització i neteja per a una estada segura dins dels nostres HOTELS.

  • Disposició de gel desinfectant a les zones comuns de l’hotel.
  • Formació adaptada pel nostre personal en funció del departament de treball.
  • Equipació per al personal amb els sistemes de protecció necessaris.
  • Intensificació de la neteja i desinfecció tant de les habitacions com de les zones comuns.
  • Reducció d’aforaments i compliment de les distàncies mínimes de seguretat establertes en tot l’hotel.
  • Adaptació i actualització constant dels protocols de noves mesures de seguretat contra el COVID19 a cada moment.

Com sempre, seguirem oferint un tracte personalitzat com ens ha caracteritzat al llarg dels més de 25 anys d’experiència.

Esperem veure-us aviat! Estem un pas més a prop d’aconseguir-ho!

Barcelona, 24 de Març 2020

És moment de cuidar-nos els uns als altres!

Seguint les indicacions del Govern Central, comuniquem que tots els hotels d’HCC Hotels romandran tancats fins que finalitzi l’estat d’alarma. La seguretat dels nostres empleats i clients sempre ha sigut, i és, la nostra màxima prioritat.

No obstant, seguim treballant des de casa, pel que estem disponibles a través del telèfon (+34) 934817350 o el mail hcc@hcchotels.es per qualsevol dubte que tingueu sobre les vostres reserves.

Des de HCC Hotels, us volem enviar a tots molts ànims: aquesta situació, ¡la superarem plegats!

Moltes gràcies a tots!